Teknologi

Sympatex – det er vanntett, vindtett og pustende, uten sidestykke!

Sympatex-membran er 100 % vanntett, 100 % vindtett og har optimal pusteevne. Med andre ord: den sikrer at kroppen alltid forblir tørr, selv i ekstreme situasjoner. Det er verdens tynneste membran (5 mikrometer tykt) og har opptil 300 % stretchkapasitet for komfort.

Sympatex er en ikke-porøs membran som består av flere milliarder hydrofilmolekyler, som bruker en fysisk-kjemisk prosess for å transportere fuktighet raskt fra innsiden til yttersiden. I motsetning til standard mikroporøs struktur opprettholder Sympatex maksimal funksjonalitet, selv etter tungt regn eller vasking, da det ikke finnes noen porer som kan tettes igjen.

Sympatex-membranen er PTFE- og PFC-fri, og 100 % resirkulerbar. Dens produksjon reduserer karbonutslippet med 50 % sammenlignet med produksjonen av PTFE-polymer. Sympatex bruker vannavstøtende behandling uten fluorkarbon og har oppnådd Öko-Tex-sertifisering, da denne tekstilen ikke er skadelig for helsen. Den er også bluesign-godkjent (så fri for skadelige substanser som overhodet mulig, og produsert på en trygg måte hvor ressurser ble spart).

Les mer på: www.sympatex.com

 

Cordura. Solid. Allsidig. Pålitelig.

Cordura stoff gjør bekledningen mer holdbar. Det er motstandsdyktig mot rifter og slitasje og er svært lett.

 

Primaloft – isolasjonsteknologi

Primaloft er en varmere, tørrere, mykere og mer komprimerbar isolasjon som sørger for komfort fra topp til tå, uansett forhold. Dessuten tørker den raskt, slik at klærne dine er klare til bruk når du er klar. Vi bruker Primaloft Gold isolasjon (0,92 clo/oz/yd2) i våre Pro hansker, Primaloft Silver (0,79 clo/oz/yd2) i Explorer-utstyret, og Primaloft Black (0,65 clo/oz/yd2) i Extreme og Pro Freeride utstyr.

 

Teflon

Vi bruker teflonbehandling, som gjør at stoffet frastøter seg vann og flekker.

 

RPM MAX – fra snøscooterkjørere til andre utendørsentusiaster

RPM-teknologien er utviklet i snøscooterkjøringens robuste miljø hvor ergonomi, vannbestandighet og holdbarhet er et must. RPM Max betyr at alle sømmer og logoer er forseglet, vind og vann holdes unna og pusteevnen beholdes – alt dette uten at det går på bekostning av holdbarhet. Kort sagt, hvir det virker under snøscooterkjøring, så virker det i alle andre utendørsaktiviteter!

 

YKK, Små deler. Stor forskjell.

Vi bruker kun YKKs kvalitetsserie av festeprodukter. I kjøreutstyret bruker vi YKK Aquaguard® glidelåser, som ikke er redde for vann: de tåler vannspruten og absorberer ikke fuktighet.

 

Recco – Avansert Redningsteknologi

Recco reflektorer sender signaler fra en Recco detektor; en radarbasert redningsteknologi som brukes i skianlegg og av hjelpemannskaper til fjells i tilfeller hvor personer er savnet eller begravet i snø etter skred. Vårt Pro Freeride kjøreutstyr er utrustet med Recco reflektorer.

 

OutDry Technology

OutDry patentert teknologi skaper et fullstendig vanntett, vindtett og pustende laminert ytre lag på hansker. Med OutDry stoppes naturelementene av det første laget, og uten noe ekstra lag puster hanskene bedre og beholder sin fleksibilitet. Våre Pro Gloves bruker OutDry.